Βιογραφια

duran_duran_1981_a_l

Οι Duran Duran ιδρύθηκαν το 1978 από τον Nick Rhodes (Synthesizer) και τον John Taylor (Bass-Guitar). Το όνομα τους το πήρανε από μια ταινία του 1968 με την Jane Fonda“Barbarella” μια cult ταινία επιστημονικής φαντασίας που για την εποχή της ήταν αρκετά προχωρημένη. Ο χαρακτήρας του κακού της ταινίας ονομαζόταν Dr. Duran Duran.

Την αρχική τους σύνθεση την συμπλήρωναν οι Simon Colley (Κιθάρα) και ο Stephen “TinTin” Duffy (Φωνητικά). Η σύνθεση αυτή όμως κράτησε μόνο για ένα χρόνο καθώς το 1979 ο Duffy (σήμερα συνθέτης και του Robbie Williams) και ο Colley φεύγουν από το συγκρότημα για να αντικατασταθούν από τον Roger Taylor (Drums) και τον Andy Taylor (Κιθάρα). Οι τρεις Taylor δεν έχουν απολύτως καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Όσοι από εσάς δεν γνωρίζουν για τι συγκρότημα μιλάμε να έχετε υπόψη σας ότι κατά την διάρκεια της καριέρας τους, οι Duran Duran έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους!!!

Ο χώρος που έκαναν τις πρόβες τους και την πρώτη εμφάνιση ήταν το night-club “Rum Runner” στο Birmingham. Οι ιδιοκτήτες του club (τα αδέρφια Michael και Paul Berrow) είχαν από τότε αναλάβει το management των Duran Duran μέχρι το 1986.

Τα φωνητικά στους Duran Duran τα είχαν αναλάβει κατά διαστήματα οι Andy WickettAlan Curtis και oJeff Thomas, ώσπου μια μέρα του Απρίλη του 1980 ήρθε από αγγελία ο Simon Le Bon στο συγκρότημα για να αντικαταστήσει τον Jeff Thomas.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση των Duran Duran με την σύνθεση των Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Andy Taylor και Roger Taylor έγινε τον Ιούνιο του 1980 σε μουσικό φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Μετά από αυτό, το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία στην Βρετανία (από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1980) ως support band με την τότε δημοφιλή Βρετανή punk τραγουδίστρια Hazel O’Connor. Ήταν τότε που ο Michael Berrow είχε πουλήσει το σπίτι του για να χρηματοδοτήσει την περιοδεία. Παρόλα αυτά, για οικονομικούς λόγους, οι Duran Duran ήταν αναγκασμένοι κατά την διάρκεια της περιοδείας να κοιμούνται μέσα στο παλιό λεωφορειάκι (ένα VW του Roger) το οποίο ήταν στενό επειδή έπιαναν χώρο τα drums. Η οικονομική κατάσταση ήταν τόσο χάλια που ο εβδομαδιαίος μισθός τους από τους Michael και Paul Berrow δεν ξεπερνούσε τις δέκα αγγλικές λίρες στον καθέναν.

Τον Νοέμβριο του 1980 υπογράφουν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την EMI. Οι ηχογραφήσεις του πρώτου Album “Duran Duran” ξεκίνησαν τον χειμώνα 1980-81. Τον Φεβρουάριο του 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single Planet Earth και φτάνει μέχρι την 12η θέση στα charts του BBC. Ωστόσο το δεύτερο single Careless Memories μένει στα αζήτητα. Το video-clip του τρίτου single Girls On Film μένει από τους υπεύθυνους του BBC εκτός προγράμματος λόγω του ακατάλληλου (για την εποχή του) γυμνού περιεχομένου του. Ακόμα και στο MTV (τότε ήταν αποκλειστικά μόνο στην Αμερική) το video-clip του Girls On Film έπαιζε μετά της 11 το βράδυ.

Τον Ιούνιο του 1981 κυκλοφορεί με επιτυχία το πρώτο Album. Τον Απρίλιο του 1982 πραγματοποιείτε η πρώτη παγκόσμια περιοδεία. Το 1983 και αμέσως μετά την κυκλοφορία του δεύτερου Album “Rio” (καμία σχέση με το Ρίο Ντεζανιέρο, ούτε και με το Ρίο-Αντίρριο), ακολούθησε μια δεύτερη παγκόσμια περιοδεία όπου γέμισαν 51 στάδια μόνο στην Αμερική. Επίσης παίξανε στην Αυστραλία, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Τον Νοέμβριο του 1983 κυκλοφόρησε το τρίτο Album “Seven And The Ragged Tiger” (7= Duran Duran + Michael & Paul Berrow, Ragged Tiger= συνώνυμο της μεγάλης επιτυχίας που δεν έλεγε να σταματήσει). Μέχρι εκείνη την στιγμή, οι Duran Duran είχαν στο ενεργητικό δέκα πετυχημένα singles όπως το “Hungry Like The Wolf”, “New Moon On Monday”, “Is There Something I Should Know?” και το “The Reflex” του οποίου η Β’ πλευρά είχε σε ζωντανή ηχογράφηση μια εκτέλεση της επιτυχίας του Steve Harley “(Make Me Smile) Come Up And See Me”, την οποία στις συναυλίες τους την χρησιμοποιούσαν ως encore.

1984_b1

Το αποκορύφωμα της επιτυχίας τους όμως ήρθε το 1984 με το “The Wild Boys” το οποίο (ύμνος της εποχής μας) υπήρχε στο Live-Album “Arena”. Πέρα από την μουσική και τις περιοδείες, οι Duran Duran έδιναν μεγάλο βάρος και στην ποιότητα των video-clip τους τα οποία ήταν πανάκριβες υπερπαραγωγές εξασφαλίζοντάς τους έτσι μια συνεχή παρουσία σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές (κυρίως του MTV) και τους εξασφάλιζαν πολλαπλά μουσικά βραβεία.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1984 συμμετείχαν στην ηχογράφηση του“Do They Know It’s Christmas?” στο Band-Aid του Bob Geldof. Μετά από το Band-Aid και από την ταλαιπωρία της παγκόσμιας περιοδείας, οι Duran Duran αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλλειμα για να ξεκουραστούν. Αποτέλεσμα αυτού του διαλλείματος μέσα στο 1985 ήταν η πρώτη σόλο προσπάθεια του John Taylor με το “I Do What I Do” (μουσικό θέμα από την ταινία «9 ½ εβδομάδες»), η ίδρυση των Power Station από τον Andy και τον John μαζί με τον Robert Palmer στα φωνητικά και τον Tony Thompson από τους Chic στα drums. Το single “Some Like It Hot” και το“Get It On (Bang A Gong)” των T-Rex γίνονται επιτυχίες όπως και το Album των Power Station. Παράλληλα ο Simon, ο Nick και ο Roger ετοίμαζαν το δικό τους project που άκουγε στο όνομα Arcadia.

Μετά την κυκλοφορία του Album των Power Station, οι Duran Duran ξαναχτυπάνε με το “A View A Kill” από την ομώνυμη ταινία του James Bond. Το single γίνετε παγκόσμια επιτυχία και μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό κομμάτι από ταινία του James Bond που έφτασε στα charts στην πρώτη θέση.

Ο Robert Palmer αποχωρεί από τους Power Station και την θέση του παίρνει ο Michael Des Barres και οι Power Station πάνε για περιοδεία στην Αμερική. Κι ενώ ο Simon, ο Nick και ο Roger ετοιμάζουν το “So Red The Rose” των Arcadia στο Παρίσι, οι φήμες για το τέλος των Duran Duran γίνονται όλο και πιο έντονες.

liveaid

Στις 13 Ιουλίου του 1985 οι Duran Duran θα εμφανιστούν ξανά μαζί στο Live-Aid. Αυτό που δεν ήξερε τότε κανείς ήταν ότι θα ήταν η τελευταία κοινή τους εμφάνιση…

Τον Οκτώβριο του 1985 κυκλοφόρησε το πρώτο single “Election Day” των Arcadia και η απουσία του Roger από το video-clip ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί φοβόντουσαν. Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε το Album “So Red The Rose” όπου συμμετείχαν προσωπικότητες όπως ο Sting, ο David Gilmor, ο Herby Hangkok, η Grace Jones και άλλοι.

Και ενώ όλοι μέσα στο 1986 περιμένουν το νέο Album των Duran Duran σκάει επίσημα η είδηση σαν βόμβα από τον Andy πως αποχωρεί και θα συνεχίσει σόλο καριέρα σε πιο ροκ ρυθμούς. Ο Roger επικαλείται προβλήματα υγείας και γίνεται αγρότης. Τα υπόλοιπα μέλη (Simon, Nick, John) κλείνονται μαζί με τους Warren Cuccurullo (κιθάρα) και Steve Ferrone (drum) στο studio και με παραγωγό τονNile Rogers ηχογραφούν το Album “Notorious” στο οποίο συμμετείχε και ο Andy Taylor άλλα όχι για συναισθηματικούς λόγους άλλα λόγω κάποιων εκκρεμοτήτων στο συμβόλαιό του. Η επιτυχία του “Notorious” δεν ήταν η αναμενόμενη σε σχέση με το παρελθόν και ήταν σε όλους πλέον οφθαλμοφανές ότι με την απουσία του Andy και του Roger τίποτα δεν θα ήτανε όπως παλιά…

Τον Φεβρουάριο του 1987 ακολουθεί η παγκόσμια περιοδεία (Strange Behavior World Tour ’87) και το 1988 το Album “Big Thing”. Το 1989 κυκλοφορούν το πρώτο τους best of album “Decade”. Στην παγκόσμια περιοδεία του 1988-89 τους ακολουθεί ο drummer Sterling Campbell και μαζί με τον Warren Cuccurullo ως νέα επίσημα μέλη των Duran Duran, κυκλοφορούν το Album “Liberty” το 1990 το οποίο δεν είχε ικανοποιητικές πωλήσεις. Οι μέρες της δόξας ήταν πλέον παρελθόν…

Τρία χρόνια χρειάστηκαν οι Duran Duran για να κυκλοφορήσουν το 1993 το “The Wedding Album” (τίτλο που τον έδωσαν τα ΜΜΕ λόγω το φωτογραφιών γάμου των γονέων τους στο εξώφυλλο) με το οποίο γευτήκανε και πάλι τις μέρες της δόξας χάρη της καταπληκτικής μπαλάντας “Ordinary World”. Ο Simon, ο Nick, ο John μαζί με τον Warren αναστήσανε ξανά τον μύθο γύρω από το όνομα Duran Duran και το δεύτερο single “Come Undone” ήρθε για να το επισφραγίσει μαζί με ένα “ΑΣΤΕΡΙ” στο WALK OF FAME του Hollywood.

Το 1995 με την κυκλοφορία του Album “Thank You” άρχισαν πολλοί fans να ελπίζουν για μια επανασύνδεση και αυτό με αφορμή της εμφάνισης του Roger Taylor στο video-clip του “Perfect Day”. Δυστυχώς όμως ήταν απλά και μόνο μια εμφάνιση και τίποτα παραπάνω. Το “Thank You” ήταν ένα Album με διασκευές από τους Lou ReedIggy PopElvis CostelloBob DylanGrand Master FlashSly And The Family StoneLed ZeppelinPuplic EnemyTemptations και το “Drive By” που ήταν κατά κάποιο τρόπο μια διασκευή/ παραλλαγή ή συνέχεια του “The Chauffeur”.

To 1996 οι ελπίδες για επανασύνδεση καταρρέουν οριστικά με την αποχώρηση τουJohn Taylor από το συγκρότημα. Τα πράγματα φαίνονταν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά ο Simon με τονNick δεν το βάζουν κάτω και με τον Warren στο πλευρό τους κυκλοφορούν το single “Out Of My Mind” από την ταινία “The Saint” με τον Val Kilmer.

H μακροχρόνια σχέση τους με την EMI αρχίζει να φθείρετε και έτσι το 1997 κυκλοφορεί το Album “Medazzaland” μόνο όμως για την αγορά της Αμερικής και όχι της Ευρώπης. Σε ορισμένα κομμάτια του Album συμμετείχε και ο John Taylor τα οποία είχαν γραφτεί πριν αποχωρίσει. O John ιδρύει το δικό του συγκρότημα (τους Terroristen) και βγάζει και το πρώτο του προσωπικό Album με τίτλο“Feelings Are Good”. Παράλληλα μαζί με τουςSteve Jones (Sex Pistols)Matt Sorum – Duff McKagan (Guns ‘n Roses) ιδρύουν τους Neurotic Outsiders και κυκλοφορούν το ομώνυμο album το 1996. Αρχικά στο γκρουπ ήταν ο Billy Idol με τον κιθαρίστα του τον Steve Stevens άλλα αντικαταστήθηκαν από τους Steve Jones και τον John Taylor. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το δεύτερο Album των Power Station “Living In Fear” με το John να συμμετέχει στην σύνθεση των κομματιών άλλα όχι όμως και στο γκρουπ. Χρέη μπασσίστα στο album αυτό έκανε ο παραγωγός Bernard Edward ο οποίος “έφυγε” λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το album. Ήταν η τελευταία του δουλειά…

To 1998 και ενώ το συμβόλαιο με την EMI είχε λήξη κυκλοφορεί το best of Album“Greatest”. Το 2000 και με νέο συμβόλαιο από την HOLLYWOOD RECORDS κυκλοφορεί το Album “Pop Trash” του οποίου το single “Someone Else Not Me” ήταν το πρώτο single που μπορούσε να αγοραστεί σε mp3 μορφή από το internet. To νέο Album όμως και η νέα δισκογραφική τους εταιρία δεν φέρανε το φως στο τούνελ.

duran_duran2004

To 2003 και με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυση των Duran Duran έγινε επιτέλους αυτό που όλοι το ευχόντουσαν άλλα κανείς δεν το πίστευε. Οι Duran Duran επανασυνδέονται στην αυθεντική τους σύνθεση και ξεκινάνε μια παγκόσμια Reunion-Tour. To 2004 υπογράφουν συμβόλαιο με την Sony Music (Epic) και μετά από 17 χρόνια κυκλοφορούν το πρώτο τους κοινό Album“Astronaut” το οποίο είχε μέσα τις επιτυχίες ‘(Reach Up For The) Sunrise” και το “What Happens Tomorrow”. Και επειδή τα reunion ήταν λίγο της μόδας οNick και ο Stephen Duffy βρέθηκαν ξανά μουσικά από το 1979 και ίδρυσαν τους The Devil’s από την οποία συνεργασία προέκυψε το Album “Dark Circles”.

Στις 23 Ιουνίου του 2005 και στα πλαίσια της παγκόσμια περιοδείας τους, οι Duran Duran έρχονται για πρώτη φορά για μια συναυλία στην Ελλάδα (Terra Vibe) την οποία το ελληνικό κοινό θα θυμάται για πολλά χρόνια. Η περιοδεία ήταν μια μεγάλη επιτυχία αφού την παρακολούθησαν πάνω από 4.000.000 θαυμαστές παγκοσμίως και το “Astronaut” πούλησε πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Η επιτυχία ξαναγύρισε και τα χαμόγελα των πιστών οπαδών που τόσα χρόνια ελπίζανε και αγωνιούσαν μαζί τους γινόντουσαν όλο και πιο πλατιά.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2006, οιDuran Duran εκπλήρωσαν την υπόσχεσή τους στο ελληνικό κοινό και ξαναέρχονται στην Ελλάδα για μια δεύτερη συναυλία. όμως χωρίς τον Andy. Τρεις μέρες αργότερα το συγκρότημα βγάζει ένα δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει την οριστική αποχώρηση του Andy Taylor λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Ο Andy, κι ενώ είχε ξεκινήσει η ηχογράφηση στο studio για το επόμενό τους album “Reportage” (ένα album που δεν κυκλοφόρησε ποτέ), ήταν αντίθετος με την πρόταση της Sony-Music και των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος να συνεργαστούν για το επόμενο album με τον Timbaland ως παραγωγό. Την θέση του Andy ως ανεπίσημο μέλος του γκρούπ την παίρνει ο Dom Brown.

Στις αρχές Ιουλίου του 2007 οι Duran Duran συμμετέχουν σε δυο μεγάλα μουσικά event: στην συναυλία μνήμης προς την πριγκίπισσα Diana (η οποία ήταν φανατική Duranόβια) και στο Live Earth το οποίο ήταν μια συνέχεια του Live Aid του 1985. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το album “Red Carpet Massacre” του οποίου στην παραγωγή συμμετείχε το δίδυμο Timbaland-Timberlake. Ο Justin Timberlake συμμετείχε στην σύνθεση τριών κομματιών μεταξύ αυτών και το “Falling Down” που ήταν και το μοναδικό single. To video-clip του “Falling Down” όμως κρίθηκε για ακόμη μια φορά ακατάλληλο από τα MME της Μ. Βρετανίας.

Το 2008 ξεκίνησαν και πάλι μια νέα περιοδεία από την Αμερική μέχρι το καλοκαίρι που τελειώνει στην Ευρώπη για την προώθηση του Red Carpet Massacre. Κατά την διάρκεια της περιοδείας τους δίνουν τον Ιούλιο μια συναυλία στο Παρίσι μαζί με τον Mark Ronson ο οποίος δηλώνει φανατικός Duranόβιος  από μικρό παιδί και τους προτείνει μια συνεργασία για το επόμενο album.

To 2009 και ύστερα από μια μικρή περιοδεία στην Ευρώπη, οι Duran Duran μπαίνουν στο studio μαζί με τονMark Ronson ως παραγωγό για το νέο τους album. Ο Mark τους πείθει να επιστρέψουν επιτέλους στις ρίζες τους και να κάνουν ένα album για το φανατικό κοινό τους. Mαζί με τον Nick Hodgson από τους Kaiser Chiefs, τον κιθαρίστα Dom Brown και τον Mark Ronson στο τιμόνι αρχίζουν να ηχογραφούν ένα album που θα έπρεπε να ήταν η συνέχεια του “Rio” από το 1982.

markduran2_

Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορεί επιτέλους το 13ο album “All You Need Is Now” σε ψηφιακή μορφή και από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του γίνεται Νο.1 σε 26 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) ενώ το ομώνυμο single διατίθεται στα i-Tunes δωρεάν. Ο ήχος αυτού του album γύρισε το γκρούπ στις αρχικές του ρίζες και χαρακτηρίστηκε από τους φανατικούς ως «το παιδί της Rio».

Τον Μάρτιο του 2011 το album κυκλοφορεί σε CD και βινύλιο ενώ παράλληλα ανακοινώνουν την παγκόσμια περιοδεία τους. Στις 26 Απριλίου ανακοινώνετε επίσημα ότι θα παίξουν στις 26 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη. Μια συναυλία όμως που δεν έγινε ποτέ επειδή o Simon αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στις φωνητικές του χορδές κι έτσι αναβλήθηκε όλη η περιοδεία στην Ευρώπη μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου και συνέχυσαν την περιοδεία στις ΗΠΑ.

Την ίδια χρονιά, στις 8 Νοεμβρίου, κάνει πρεμιέρα στο YouTube το νέο video-clip “Girl Panic”! Μια τέτοια παραγωγή είχαμε να απολαύσουμε από το 1990 όταν ο George Michael είχε βγάλει το video για το “Freedom ‘90”.

DEC-Cover

Οι Duran Duran για αυτήν την παραγωγή επιστράτευσαν τις καλλονές Naomi CampbellCindy CrawfordEva HerzigovaHelena Christensen και την Yasmin Le Bon, σύζυγος του Simon Le Bon οι οποίες στο video υποδύονται τους Duran Duran. Έτσι είδαμε την Naomi σε ρόλο Simon Le Bon, την Cindy Crawford να παίζει το μπάσο ως John Taylor, την Helena Christensen να χτυπιέται στα drums του Roger Taylor, η Eva Herzigova ως μοναδική ξανθιά στα πλήκτρα του Nick Rhodes ενώ η Yasmin Le Bon είναι η “ανώνυμη” κιθαρίστας όμως για εμάς τους φανατικούς Duranόβιους θα είναι ΠΑΝΤΑ σε ρόλο Andy Taylor!!! Τα αυθεντικά μέλη των Duran Duran κάνουν την εμφάνισή τους ως υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

Τα γυρίσματα, τα οποία κράτησαν δύο μέρες, είχαν γίνει το καλοκαίρι στο Savoy του Λονδίνου από τον σκηνοθέτη Jonas Ackerlund, ο οποίος είναι γνωστός και από τη συνεργασία του με τη Lady Gaga (Paparazzi και Telephone), χρησιμοποιώντας έντονα πολλά στοιχεία από Swarovski. Το video είχε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές! Παρόλα αυτά έμεινε και αυτό εκτός λίστας από το MTV επειδή κρίθηκε ακατάλληλο. ΕΛΕΟΣ!!!

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς αρχίζουν την περιοδεία τους στην Μεγάλη Βρετανία.

pol-lebon-rhodes

Το 2012 βρίσκει τους Duran Duran σε περιοδεία ενώ στα πλαίσια αυτής της περιοδείας θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη όπου στις 6 Ιουλίου έδωσαν μια φανταστική συναυλία στο Θέατρο Γης. Ένα βράδυ πριν την συναυλία ο Simon LeBon και ο Nick Rhodes μαζί με την φίλη τους την Χριστίνα Πολίτη, επέλεξαν για την νυχτερινή τους διασκέδαση στην Θεσσαλονίκη το LIMANI όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Αντώνη Κανάκη που τους περίμενε.

Κατά την διάρκεια του live στην Θεσσαλονίκη ο Simon μίλησε στον κόσμο για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην χώρα μας ενώ τόνισε πως ήταν μεγάλο λάθος που στα 30 χρόνια της καριέρας τους δεν είχαν έρθει ποτέ στην Θεσσαλονίκη. Η μεγαλύτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν οι Duran Duranπαίξανε για πρώτη φορά και μόνο για το κοινό της Θεσσαλονίκης, το STARMAN  του David Bowie.

Την ίδια χρονιά του 2012 θα κυκλοφορήσει το A DIAMOND IN THE MINDσε DVD και Blu-ray ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη ο John Taylor θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του «In the Pleasure Groove: Love, Death, and Duran Duran».

tv-mania-dean-karr

Το Μάρτιο του 2013 οι Duran Duranμπαίνουν στο studio και αρχίζουν να ετοιμάζουν το 14ο album με τον Mark Ronson να είναι ξανά για δεύτερη συνεχόμενη φορά υπεύθυνος για την παραγωγή του δίσκου. Παράλληλα το projectTV-MANIA που είχε ο Nick Rhodes μαζί με τον πρώην κιθαρίστα Warren Cuccurrullo, κυκλοφορεί με χρόνια καθυστέρησης τον δίσκο «Bored with Prozac and the Internet?».

Το 2014 βρίσκει τους Duran Duran να ετοιμάζουν πυρετωδώς το 14ο album για το οποίο αρχίζουν και ακούγονται ονόματα όπως του Nile Rodgers που για άλλη μια φορά αποφάσισε να συνεργαστεί με το συγκρότημα.

Παράλληλα κυκλοφορούν φήμες για τον πρώην κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers τον John Frusciante ότι θα είναι ο νέος κιθαρίστας των Duran Duran όμως η φήμη αυτή θα περιοριστεί απλά και μόνο σε μια φιλική συμμετοχή του John Frusciante στο album.

image31

To 2015 μπήκε δυναμικά για τους Duran Duran αφού έχουν ανακοινωθεί διάφορες ημερομηνίες για συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ και μια περιοδεία στις ΗΠΑ. Στις 19 Ιουνίου κυκλοφορεί το πρώτο single“Pressure Off” του album PAPER GODS το οποίο κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου με πολλές φιλικές συμμετοχές και συνεργασίες όπως οι: Nile Rodgers, John Frusciante, Janelle Monáe, Kiesza, Mr.Hudson, Lindsay Lohan, Jonas Bjerre και φυσικά τον Mark Ronson.

Το Paper Gods έρχεται για να ξυπνήσει τις funk-χορευτικές χορδές των Duran Duranόπως τις είχαμε συνηθίσει από το NOTORIOUS χωρίς όμως να θυμίζει κάτι από τα παλιά όμως από το πρώτο κιόλα άκουσμα καταλαβαίνεις ότι είναι Duran Duran

Γιάννης KlainMain