“Who Do You Think You Are”?

Ποιοι είμαστε λοιπόν? Το σίγουρο είναι ότι είμαστε πολλοί περισσότεροι απλά δεν το γνωρίζουμε! Ναι! Είμαστε εκείνοι που δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε την ΑΡΡΩΣΤΙΑ μας με τους DURAN DURAN! Είμαστε εκείνοι που από τα 80’s μέχρι σήμερα δεν προδώσαμε την αφοσίωσή μας σε άλλο συγκρότημα! Και γιατί να το κάνουμε άλλωστε αφού οι DURAN DURAN τα έχουν όλα: στυλ, μουσική, γοητεία, δόξα και συνεργασίες με τους κορυφαίους του είδους! Χρειάζεται τίποτα άλλο?

Ότι και να γράψει κανείς για τους DURAN DURAN είναι λίγο! Έχουν σημαδέψει με την μουσική και την παρουσία τους την δεκαετία του 80 σε μια εποχή που το MTV έκανε την επανάστασή του παντρεύοντας τον ήχο με την εικόνα και εκεί ήταν που πρωτοστάτησαν οι DURAN DURAN που ανέκαθεν έδιναν πολύ μεγάλη έμφαση στα video-clip.

Και κάπως έτσι όλοι εμείς που ζήσαμε εκείνη την εποχή των video-clip και του MTV δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να φάμε γερό κόλλημα με τους DURAN DURAN. Έτσι την πάτησα κι εγώ: αρχικά με το riffάκι του GIRLS ON FILM που δεν έλεγε να βγει από το μυαλό μου όμως ο δίσκος που ήρθε να με κάνει φανατικό DURANOBIO ήταν το album “RIO” κι από τότε μέχρι σήμερα έχει μείνει χαραγμένο μέσα στην καρδιά μου.

Όμως οι DURAN DURAN δεν έμεινε στην ιστορία ως ένα συγκρότημα των 80’s. Άντεξε στο χρόνο και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ως συγκρότημα δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Δεν ακολούθησαν ποτέ την εύκολη συνταγή προσπαθώντας να επαναλάβουν την ίδια επιτυχία. Αντιθέτως έμπαιναν πάντα στο τρυπάκι ο επόμενος δίσκος να είναι κάτι διαφορετικό από τον προηγούμενο.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο και ταλαντούχο συγκρότημα το οποίο ακόμα δεν πήρε την αναγνώριση που του αξίζει. Επίσης πιστεύω ότι ορισμένα από τα album που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους. Φανταστείτε λίγο τι πέραση θα είχε το “BIG THING” του 1988 ή το “MEDAZZALAND” του 1997 εάν κυκλοφορούσαν σήμερα πόσο επίκαιρα θα ήταν!!!

Όμως αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ όμως δεν είναι τυχαίο που λατρεύουμε αυτές τις δουλειές ακόμα και σήμερα!!!

Γι’ αυτό γουστάρουμε τους DURAN DURAN: Γιατί είναι γεμάτοι εκπλήξεις και δεν το έβαλαν ποτέ κάτω! Ας ελπίσουμε ότι θα μας χαρίσουν πολλά album ακόμα και να μην κουραστούν ποτέ να κάνουν περιοδείες… Αρκεί να έχουν μέσα στο πρόγραμμα και την Ελλάδα!!!

Σκοπός αυτού του fan-club είναι να γίνει το duranduran.gr σημείο αναφοράς για όλους του τρελαμένους Έλληνες Duranόβιους, όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά σε όλο τον κόσμο!!! Να μπορέσουμε να καταγράψουμε μια δυναμική και να γίνουμε ακόμα περισσότεροι και να στηρίζουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τους DURAN DURAN και ίσως έτσι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στην επόμενη περιοδεία τους να παίξουν και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα!!!

Stay Tuned και πείτε το και στους φίλους σας….

Γιάννης KlainMain

Υ.Γ: Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Χριστίνα Πολίτη που με γνώρισε προσωπικά στους DURAN DURAN, τον Δημήτρη Κοργιαλά που ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ που είχε κάνει εγγραφή όταν δημιουργήθηκε τον ελληνικό fan-club και την Katy Krassner που με τίμησε και φρόντισε να περάσει το link του duranduran.gr στην επίσημη ιστοσελίδα των DURAN DURAN….

Υ.Γ 2: Το παρακάτω video είναι μια εβδομαδιαία ανασκόπηση από το επίσημο κανάλι των DURAN DURAN όπου με έκαναν την τιμή να με συμπεριλάβουν κι εμένα μέσα με την φωτογραφία μου. Απολαύστε το…